![Sri Lankan spicy sauce Sri Lankan spicy sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4bac003479067f90faeaa45d24948bb4/Derivates/f4825b43fea25babb2870dfc755dd3c5a96c568f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g white sugar
- 900 g white vinegar
- 30 g garlic powder
- 30 g ground ginger
- 40 g Kashmiri chilli powder, to taste
- 2 tsp sea salt
- 900 g fresh peaches, stones removed and cut into eighths
- Wartości odżywcze
- na 400 g
- Kalorie
- 6973.9 kJ / 1666.8 kcal
- Białko
- 20.8 g
- Węglowodany
- 353.8 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 35.4 g
- Sód
- 3868.9 mg
Alternatywne przepisy
Plum paste
1 Std.
Tomato ketchup
1 Std. 10 Min
Feijoa jelly
27 godz. 40 min
Pani popo (Samoan coconut buns)
3h 25 min
Celery leaf gremolata
5 Min
Quick herb paste
10 Min
Feijoa chutney
1 Std. 15 Min
Peeled Garlic
5 Min
Plum sauce
55min
Feijoa crumble slice
1 Std. 5 Min
Quick beetroot relish
40 Min
Boulangère potatoes
1h 40min