![Feijoa jelly Feijoa jelly](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d8f19f47-52bf-45ba-beac-cab7f1027702/Derivates/4416ef4a-b5a3-4dd0-a177-4ab0a2a9bb5f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g feijoas, peeled and cut into pieces
- 3 cm piece fresh ginger, cut into thin slices
- 1 orange, zest only, no white pith
- 1 lemon, juiced
- 400 g water
- 500 - 700 g jam setting sugar, according to amount of syrup
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 13136.2 kJ / 3127.7 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 782.7 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 38.9 g
- Sód
- 45.1 mg
Alternatywne przepisy
Tomato relish
2 Std. 10 Min
Feijoa crumble slice
1ч. 5 мин.
Lolly cake
4h 5min
Chilli and apple jelly
4 godz. 15 min
Caramel feijoa upside down cake
1u. 10min
Ginger fluff
50 мин.
Plum paste
1h
Feijoa celebration cake
1h 30min
Feijoa chutney
1h 15 min
Apple, feijoa and ginger sponge pudding
1u. 20min
Plum sauce
55 Min
Afghan biscuits
25min