Roggenmischbrot

Roggenmischbrot

4.4 375 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
25 Scheiben

Składniki

  • Roggenkörner
    150 g
  • Dinkelkörner
    150 g
  • Weizenmehl Type 550
    300 g
  • Hefe (40 g)
    1 Würfel
  • Sauerteigkonzentrat
    2 TL
  • Zucker
    1 Prise
  • Brotgewürz
    2 TL
  • Salz
    2 TL
  • Apfelessig
    30 g
  • Wasser lauwarm
    350 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 3 g
Kalorie 335 kJ / 80 kcal
Tłuszcz 0.5 g
Błonnik 2.1 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...