![Roggenmischbrot Roggenmischbrot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BEB900BE-AC30-4271-AB66-E977E456B53A/Derivates/F0A952ED-4077-43B4-A9CD-23C51D20DA18.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Roggenkörner
- 150 g Dinkelkörner
- 300 g Weizenmehl Type 550
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 2 TL Sauerteigkonzentrat
- 1 Prise Zucker
- 2 TL Brotgewürz
- 2 TL Salz
- 30 g Apfelessig
- 350 g Wasser, lauwarm
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 335 kJ / 80 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Bauernbrot
2 Std. 20 Min
Leinsamenbrot
1h 30min
Landbrot Backhausart
1 godz. 40 min
Dunkles Landbrot
3h
Landbrot Backhausart
2 Std.
Dinkel-Roggen-Brot
1sa 15 dk
Roggen-Dinkel-Brot
8 godz.
Fitnessbrot
1h 45 min
Dinkel-Körner-Brot
1h 30min
Prötzeler Roggenbrot
1 Std. 20 Min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 Std. 50 Min
Graubrot
2 Std.