Urządzenia i Akcesoria
Roggenmischbrot
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
25 Scheiben
Składniki
-
Roggenkörner150 g
-
Dinkelkörner150 g
-
Weizenmehl Type 550300 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Sauerteigkonzentrat2 TL
-
Zucker1 Prise
-
Brotgewürz2 TL
-
Salz2 TL
-
Apfelessig30 g
-
Wasser lauwarm350 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
3 g
Kalorie
335 kJ /
80 kcal
Tłuszcz
0.5 g
Błonnik
2.1 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bauernbrot
2 Std. 20 Min
Kürbiskernbrot
3 Std. 30 Min
Dunkles Landbrot
3 Std.
Landbrot Backhausart
1 Std. 40 Min
Bierbrot
2 Std.
Roggen-Dinkel-Brot
8 Std.
Landbrot Backhausart
2 Std.
Graubrot
2 Std.
Prötzeler Roggenbrot
1 Std. 20 Min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 Std. 50 Min
Sesambrot
2 Std.
Dinkel-Roggen-Brot
1 Std. 15 Min