Leinsamen-Flammkuchen mit Lachs und Champignons
TM6 TM5

Leinsamen-Flammkuchen mit Lachs und Champignons

4.4 (96 ocen)

Składniki

  • 2 Eiweiß
  • 25 g Leinsamen
  • 130 g Emmentaler, in Stücken
  • 2 Eigelb
  • 100 g Quark
  • ¾ TL Salz
  • 5 Prisen Pfeffer
  • 100 g Crème fraîche
  • 15 g Sahne-Meerrettich
  • 50 g Räucherlachs, in Streifen (2-3 cm)
  • 50 g Champignons, in dünnen Scheiben
  • 10 g Dill, abgezupft
  • 20 g Rucola
  • 2 TL Zitronensaft

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2432 kJ / 581 kcal
Białko
37 g
Węglowodany
14 g
Tłuszcz
43 g
Tłuszcz nasycony
21 g
Błonnik
4.2 g
Sód
1147 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy