Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cashewsauce
- 100 g Cashewkerne
- Wasser zum Einweichen
- 1 Knoblauchzehe
- ½ TL Salz
- 100 g Gemüsebrühe, flüssig (siehe Tipp)
Ofengemüse
- 600 g Gemüse, gemischt, in Stiften (ca. 1,5 x 7 cm), z. B. Möhren, Kohlrabi, Zwiebel, Zucchini oder Fenchel
- 1 - 2 Knoblauchzehen
- 50 g Olivenöl
- ½ TL Salz
- 1 - 2 Prisen Pfeffer
- 1 EL Garam Masala
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1073 kJ / 256 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orientalischer Ofenblumenkohl mit Ahorn-Tahin-Sauce
1h
Gegrillte Süßkartoffelscheiben mit Topping (vegan)
35 Min
Spinat-Süßkartoffel-Salat mit Walnuss-Pesto
30 Min
Bunter Salat mit Miso-Tahin-Dressing
40 Min
Süßkartoffelsalat
1sa 50 dk
Gegrillte Pilze mit Nussfüllung (vegan)
35 Min
Kräuter-Ricotta-Tarte (Low Carb)
1h 45min
Blumenkohlsalat mit Hähnchen
50 Min
Gebratener Kichererbsensalat
45 Min
Rosenkohl vom Blech mit Tahin-Quark
40 Min
Warmer Zucchini-Champignon-Salat mit Feta
40 Min
Spitzkohl-Slaw mit Datteln und Cashewkernen
10min