Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 blanc d'œuf
- 4 c. à café de curry en poudre
- ½ c. à café de paprika fumé, moulu
- 2 c. à soupe de sucre roux
- 2 c. à café de sel
- 3 - 4 traits de sauce au piment, type Tabasco®
- 400 g de noix de cajou
- Wartości odżywcze
- na 50 g
- Kalorie
- 1279 kJ / 306 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Magret de canard séché aux épices
360h
Diamants cacao-tonka
35 min
Amandes sucrées à la cannelle
25 min
Sel aux herbes et citron
1h
Salade de fenouil au parmesan (TM6)
10min
Scones salés au parmesan
35 min
Cookies soufflés carotte-cumin
25 min
Dip aux dattes et au curry
5min
Tartinade aux champignons
30 min
Tartinable aux radis et curry breton
20 min
Houmous aux tomates séchées
10min
Cookies au chorizo et aux tomates séchées
50 min