Coupe dalgona caramel

Coupe dalgona caramel

3.7 3 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 12 godz. 45 min
4 portions

Składniki

La sauce caramel au whisky (la veille)
  • 250 g de sucre en poudre
    250 g de sucre roux
  • 170 g de crème liquide, 30% m.g. min.
  • 1030 g d'eau
  • 1 c. à café de jus de citron
  • 30 g de beurre en un seul morceau (voir "Conseil(s)")
  • 20 g de whisky
  • 1 c. à soupe de vinaigre
La glace au chocolat (la veille)
  • 200 g de chocolat noir détaillé en morceaux
  • 1 pincée de café instantané
  • 500 g de lait
  • 6 jaunes d'œufs
  • 100 g de sucre en poudre
  • 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
Le dalgona (le jour même)
  • 30 g de sucre roux
  • 30 g de café instantané
  • 50 g d'eau chaude
  • cacao en poudre (opcjonalnie) pour la finition

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1234 kcal / 5145.5 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 73.5 g
Węglowodany 120 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 47 g
Sód 166 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...