![Pesto di lattuga Pesto di lattuga](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/fb60fd17a42a44ea0514944a9c903f65/Derivates/0eafcf8ac7a94204ad3f0fa45dbcc71d8f295de7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di gherigli di noci
- 1 pezzetto di scorza di limone, senza la parte bianca
- 50 g di Parmigiano Reggiano (stagionatura 24 mesi), a pezzi
- 150 g di lattuga romana lavata e asciugata, a listarelle
- 1 cucchiaio di succo di limone, spremuto fresco
- 50 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1072.8 kJ / 256.5 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 1.9 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 324.7 mg
Alternatywne przepisy
Polpette di gambi di bietole e pane raffermo
1 Std.
Verdure insaporite con salsa ai broccoli (TM6)
30 Min
Uova alla triestina
30 Min
Frutta secca dolce e speziata
1 Std.
Risotto alla lattuga
30 Min
Grissini al formaggio con pesto di verdure
1h 30min
Sostituto del sale (TM6)
20 Min
Pesto di peperoni Padrón
4 Std. 15 Min
Pesto di zucchine e basilico
20 Min
Pasta al pesto di fagiolini
30 Min
Pesto di melanzane
10 min
Polpette di ricotta al sugo
50 Min