Involtini di pollo, orzo e spinaci

Involtini di pollo, orzo e spinaci

4.3 12 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 200 g di pancetta tesa di maiale a fette
  • 400 g di fettine di petto di pollo (4 fette)
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 200 g di scamorza affumicata a pezzi rettangolari (circa 1x2 cm)
  • 500 g di acqua
  • 250 g di orzo perlato (cottura 10 minuti)
  • 300 - 400 g di spinaci freschi
  • 1 pizzico di sale
  • succo di limone a piacere
  • 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 80 g di olive taggiasche denocciolate
  • 70 g di pomodorini secchi sott'olio a listarelle

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 839.8 kcal / 3513.3 kJ
Białko 58.6 g
Tłuszcz 43.8 g
Węglowodany 56.1 g
Błonnik 10.7 g
Tłuszcz nasycony 9.1 g
Sód 1179.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...