![Insalata di cavolo cappuccio Insalata di cavolo cappuccio](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5c758886330afe590316aaeef37b77d8/Derivates/cb5035ff54d1b05cdb70b78a7040eea711beb1bf.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di cavolo cappuccio, tagliato in quarti o in ottavi senza gambo
- ½ cucchiaino di sale
Condimento
- 100 g di scalogni, tagliati a metà
-
50
g di aceto alla frutta
lub 50 g di aceto di vino rosso - 60 g di olio vegetale
- ½ cucchiaino di sale, a piacere
- 3 pizzichi di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzioni
- Kalorie
- 802 kJ / 191 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 505 mg
Alternatywne przepisy
Nasello al vapore con riso e verdure
30min
Manzo alla borgognona
2h
Biscottini alla crema gianduia
40min
Riso gamberi e verdure alla salsa di soia e zenzero
1ч. 10 мин.
Smoothie bowl ai frutti di bosco
15min
Crema di verdure invernale
50min
Gnocchi di patate (senza uova)
1h 40min
Patate pelate (TM6)
5 min
Rotolo di frittata
45min
Riso basmati integrale con macinato magro e verdure
40min
Scaloppine di pollo al limone
40min
Impasto per pizza integrale
2h