Verdure al vapore con hummus di cavolfiore

4.0 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 porzioni

Składniki

  • 1000 g di cimette di cavolfiore
  • 130 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 620 g di acqua
  • 300 g di fagiolini verdi freschi puliti
  • 200 g di cimette di broccoli
  • 300 g di asparagi verdi puliti
  • 1 - 2 spicchi di aglio
  • 5 g di sale + q.b.
  • 85 g di salsa tahina
  • 40 g di succo di limone, spremuto fresco + q.b.
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • mandorle in lamelle, a piacere
  • chicchi di melagrana a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 357 kcal / 1493.6 kJ
Białko 8.6 g
Tłuszcz 29.9 g
Węglowodany 19.7 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 4.6 g
Sód 434 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...