Roggenfladenbrot

Roggenfladenbrot

4.2 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
8 Stück

Składniki

  • Haferflocken
    70 g
  • Wasser
    500 g
  • frische Germ zerbröselt
    20 g
    2 TL Trockengerm, (8 g)
  • Honig
    2 EL
  • Sonnenblumenöl etwas mehr für die Hände
    100 g
  • Roggenmehl
    200 g
  • Weizenmehl, universal etwas mehr zum Bemehlen
    380 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Fenchelsamen, ganz (opcjonalnie) nach Geschmack
    ½ - 1 TL

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 415 kcal / 1738 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 61 g
Błonnik 4.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...