Roggenfladenbrot
TM6 TM5

Roggenfladenbrot

4.1 (15 ocen)

Składniki

  • 70 g Haferflocken
  • 500 g Wasser
  • 20 g frische Germ, zerbröselt
    lub 2 TL Trockengerm (8 g)
  • 2 EL Honig
  • 100 g Sonnenblumenöl, etwas mehr für die Hände
  • 200 g Roggenmehl
  • 380 g Weizenmehl, universal, etwas mehr zum Bemehlen
  • 1 ½ TL Salz
  • ½ - 1 TL Fenchelsamen, ganz, nach Geschmack (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1738 kJ / 415 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
61 g
Tłuszcz
14 g
Błonnik
4.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy