Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g Haferflocken
- 500 g Wasser
-
20
g frische Germ, zerbröselt
lub 2 TL Trockengerm (8 g) - 2 EL Honig
- 100 g Sonnenblumenöl, etwas mehr für die Hände
- 200 g Roggenmehl
- 380 g Weizenmehl, universal, etwas mehr zum Bemehlen
- 1 ½ TL Salz
- ½ - 1 TL Fenchelsamen, ganz, nach Geschmack (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1738 kJ / 415 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 4.8 g
Alternatywne przepisy
Burgunderbrot
4 Std. 30 Min
Türkisches Fladenbrot
2 godz. 10 min
Süße Knöpfe
2h 45min
Vollkorn-Brötchen
2h
Kürbiskern-Bagels
1 godz. 30 min
Erdäpfelfladenbrote
12h
Dille und Feta Fladenbrot
1 Std. 20 Min
Eckbrötchen mit Sonnenblumenkernen
14 Std.
Würziges Fladenbrot
1h 40min
Dinkel-Hafer-Brot
1h 10min
Joghurt-Brötchen mit Sesam
1 godz. 30 min
Joghurtbrötchen mit Sesam und Mohn
14 Std.