![Roggenfladenbrot Roggenfladenbrot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DA9211B6-E20D-4CE4-BD8F-810FD8BE661B/Derivates/F3F21208-00CB-4CC0-9265-19C08E5D1EFA.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g Haferflocken
- 500 g Wasser
-
20
g frische Germ, zerbröselt
lub 2 TL Trockengerm (8 g) - 2 EL Honig
- 100 g Sonnenblumenöl, etwas mehr für die Hände
- 200 g Roggenmehl
- 380 g Weizenmehl, universal, etwas mehr zum Bemehlen
- 1 ½ TL Salz
- ½ - 1 TL Fenchelsamen, ganz, nach Geschmack (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1738 kJ / 415 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 4.8 g
Alternatywne przepisy
Erdäpfelfladenbrote
12h
Kartoffel-Gewürz-Brot
1h 30 min
Mehrkorn-Focaccia
2 Std. 5 Min
Vollkorn-Brötchen
2h
Röggelchen für Halven Hahn
1h 35min
Vollkornspitze
24 Std.
Mohnflesserl aus Dinkel
1 Std. 50 Min
Ciabattabrötchen
1 Std. 50 Min
Dinkel-Hafer-Brot
1 Std. 10 Min
Vollkorneck
20h
Roggenmischbrot
1h 15min
Joghurt-Brötchen mit Sesam
1h 30 min