Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 170 g Tapioka (Perlen)
- 100 g Klebreis
- 170 g Naturreis
- 300 g Milch
- 35 g Olivenöl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Ei
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 1 TL Zucker
- 1 TL Apfelessig
- 1 TL Backpulver
- 1 EL Pizzagewürz
- 1 - 1 ½ TL Salz
-
1
geh. TL Johannisbrotkernmehl
lub 1 geh. TL Guarkernmehl (z.B. Biobin)
Belag und Fertigstellung
- 100 g Parmesan, in Stücken
- 1 Bund Petersilie, ohne Stiele
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 250 g Suppengemüse, in Stücken (z.B. Möhre, Sellerie, Porree)
- 30 g Butter
- 40 g Tomatenmark
- 100 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 200 g Crème fraîche
- 300 g Erbsen, frisch oder TK
- 200 g gekochter Schinken, in Streifen
- 200 g Gouda, in Streifen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3400 kJ / 812 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Błonnik
- 7.1 g
Alternatywne przepisy
Bandnudeln
55 Min
Mais-Buchweizen-Brot
1 Std. 30 Min
Glutenfreie Brötchen
1 Std.
Reis-Mischbrot
1 Std. 45 Min
Amaranth-Knäckebrot
50 Min
Mais-Muffins
50 Min
Pizza mit Kartoffelteig
8 godz.
Brötchen
2 Std.
Maisspätzle
15 Min
Kichererbsencreme
9 godz. 45 min
Reis-Stärke-Brot
1 Std. 15 Min
Rote Grütze mit Tapioka
20 Min