Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g Naturreis
- 60 g Buchweizen
- 250 g Trockenobst, gemischt (z.B. Pflaumen, Äpfel, Aprikosen, Birnen)
- 250 g Feigen, getrocknet
- 600 g Wasser
- 60 g Maismehl
-
50
g Orangeat
lub 50 g Zitronat - 100 g Nüsse, ganz, gemischt
- 100 g Rosinen
-
½
TL Johannisbrotkernmehl
lub ½ TL Guarkernmehl - ½ Pck. Trockenhefe
- ½ TL Zucker
- ½ EL Lebkuchengewürz
- ½ TL Zimt
- ½ TL geriebene Zitronenschale
- 1 EL Öl
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2424 kJ / 579 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 98 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Früchtebrot
2 godz.
Ingwerkipferl
3 godz.
Apfeltarte (zuckerfrei)
1 Std. 15 Min
Chai-Energiekekse (glutenfrei)
55 Min
Birnenbrot
9 Std. 40 Min
Hafer-Nuss-Taler
50 Min
Früchtekuchen
3h 10min
Pfefferkuchen
1h
Orangen-Mandel-Kuchen (glutenfrei)
1 Std. 5 Min
Apfelbrot
1 godz. 25 min
Baseler Leckerli
2 godz. 10 min
Dinkel-Walnuss-Stollen
27 Std.