Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Buchweizen
- 80 g Graupen, grob
- 300 g Wasser, lauwarm
- 200 g Mehl
- 70 g Öl
- 30 g Butter
-
30
g frische Hefe
lub 1 ½ Pck. Trockenhefe (3 TL) - 1 TL Zucker
- 1 TL Salz
- 20 g Weichweizengrieß
- grobes Salz zum Bestreuen
- Sesam zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 254 kJ / 61 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdäpfel-Reis-Dukaten im Sesam-Mohn-Mantel
35 min
Linsenpastete
6 Std. 20 Min
Kichererbsencreme
9 godz. 45 min
Vollkorn-Brötchen
2 Std.
Brennnesselfladen mit Schafkäse
2 Std. 20 Min
Polenta-Käse-Terrine im Porreemantel
5h 30min
Dinkel-Körner-Brötchen
2 Std.
Sauerkraut-Stangenbrot
2 Std.
Kernige Cracker
1h 40min
Topinambur-Dinkel-Brot
4 Std. 30 Min
Mohnflesserl aus Dinkel
1h 50min
Amaranth-Knäckebrot
50 min