Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de cebolla en trozos
- 2 dientes de ajo
- 1 guindilla seca
- 2 filetes de anchoa en aceite
- 20 g de aceite de oliva
- 400 g de tomate troceado en conserva
- 100 g de vino blanco seco
- 250 g de agua
- 1 pastilla de caldo de verduras, desmenuzada
- 100 g de gurullos
- 1000 g de mejillones frescos limpios
- 4 ramitas de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1732 kJ / 414 kcal
- Białko
- 35.2 g
- Węglowodany
- 36.9 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 803.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lentejas pardinas con compango
2 Std. 50 Min
Bacalao en salsa de tomate
30 Min
Chipirones encebollados (Maganos)
40 Min
Caldo ibérico con mejillones y gambones
1u. 45min
Arroz con berberechos
1h
Croquetas con las sobras del asado
5 Std.
Mejillones cremosos
30 Min
Fideuá de costillas de cerdo adobadas (La fideuá de la Tía Mary)
1h
Mejillones al vapor con salsa picante
45 min
Arroz negro con calamares y gambones fritos (Cocción de arroz)
1 Std. 40 Min
Pulpo a feira con cachelos
55 Min
Paella del senyoret
1 godz. 30 min