Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de cebolla en trozos
- 2 dientes de ajo
- 1 guindilla seca
- 2 filetes de anchoa en aceite
- 20 g de aceite de oliva
- 400 g de tomate troceado en conserva
- 100 g de vino blanco seco
- 250 g de agua
- 1 pastilla de caldo de verduras, desmenuzada
- 100 g de gurullos
- 1000 g de mejillones frescos limpios
- 4 ramitas de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1732 kJ / 414 kcal
- Białko
- 35.2 g
- Węglowodany
- 36.9 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 803.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merluza al horno con pimientos caramelizados
45 min
Crema de verduras
1 godz.
Lentejas pardinas con compango
2h 50 min
Chipirones encebollados (Maganos)
40 min
Bocaditos de manzana y nueces
50min
Menú: Arroz con verduras. Pescado con brócoli y patatas con salsa de alcachofas.
1 godz.
Caldo gallego de grelos
4 godz. 10 min
Cuajada con crumble
2h 10 min
Hummus en pan de pita, con garbanzos asados y verduras
45 min
Espaguetis carbonara
25 min
Bacalao en salsa de tomate
30 min
Crema de calabaza y langostinos
45 min