Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de beurre ramolli, et un peu pour le moule
- 125 g de sucre en poudre
- 3 œufs
- 140 g de farine de blé
- ½ sachet de levure chimique
- 50 g d'amandes en poudre
- 1 pincée de sel
- 300 g d'abricots frais, coupés en deux (5 ou 6 abricots)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2152 kJ / 515 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55min
Gâteau aux pommes
1 godz.
Tarte aux abricots façon crumble
3h 20 min
Couronne à la pomme et au citron
50min
Cake aux abricots et au citron
55min
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
1 godz.
Gâteau aux pêches
55min
Cuajada aux abricots
50min
Cake au citron
1h 50min
Gâteau renversé aux prunes et caramel
1h 10min
Clafoutis pêche-framboise
50min
Gâteau aux pommes et sucre vanillé
55min