Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de beurre ramolli, et un peu pour le moule
- 125 g de sucre en poudre
- 3 œufs
- 140 g de farine de blé
- ½ sachet de levure chimique
- 50 g d'amandes en poudre
- 1 pincée de sel
- 300 g d'abricots frais, coupés en deux (5 ou 6 abricots)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2152 kJ / 515 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
1h
Gâteau aux pommes et sucre vanillé
55min
Gâteau aux pommes
1h
Clafoutis abricot-romarin
55min
Couronne à la pomme et au citron
50min
Gâteau aux poires et aux amandes
1h 50min
Cake aux abricots et au citron
55min
Flan aux pommes
50min
Gâteau renversé aux prunes et caramel
1h 10min
Clafoutis pêche-framboise
50min
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55min
Cuajada aux abricots
50min