
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z żołądków drobiowych
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
-
600 g żołądków drobiowych oczyszczonych, pokrojonych na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
1000 g wody
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
150 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
25 g oleju
-
2 liście laurowe, suszone
-
4 ziarna ziela angielskiego
-
1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
150 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
25 g mąki pszennej
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
360 kcal /
1508 kJ
Białko
30 g
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
15 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Sód
1089 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

RETRO
14 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Bigos z krojonej młodej kapusty (TM6)
45 min
Barszcz biały na zalewie z kiszonych ogórków
40 min
Wątróbka z cebulą i jabłkiem
50 min
Smalczyk z jabłkiem i majerankiem
1 godz. 45 min
Kiełbasa słoikowa
26 godz. 30 min
Gulasz poleszucki
1 godz. 15 min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13 godz. 50 min
Flaczki wołowe
2 godz. 35 min
Zupa szczawiowa
35 min
Wieprzowina z pieczarkami w sosie własnym i surówka z kalafiora
45 min
Żeberka w kapuście
2 godz. 10 min
Gulasz z drobiowych serc i pieczarek
2 godz. 25 min