Gulasz z żołądków drobiowych

Gulasz z żołądków drobiowych

4.3 782 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje

Składniki

  • 600 g żołądków drobiowych oczyszczonych, pokrojonych na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 1000 g wody
  • 150 g cebuli przekrojonej na pół
  • 150 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 25 g oleju
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • 150 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 25 g mąki pszennej
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 360 kcal / 1508 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Sód 1089 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...