Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z żołądków drobiowych
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
-
600 g żołądków drobiowych oczyszczonych, pokrojonych na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
1000 g wody
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
150 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
25 g oleju
-
2 liście laurowe, suszone
-
4 ziarna ziela angielskiego
-
1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
150 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
25 g mąki pszennej
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1089 mg
Białko
30 g
Kalorie
1508 kJ /
360 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RETRO
14 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Żeberka w sosie słodko-kwaśnym
40 min
Smalczyk z jabłkiem i majerankiem
1 godz. 45 min
Rolada z karkówki z grzybami
2 godz. 35 min
Kotlety z wątróbki
35 min
Gulasz z drobiowych serc i pieczarek
2 godz. 25 min
Karkówka z cebulą
1 godz. 45 min
Wątróbka z cebulą i jabłkiem
50 min
Wegańskie „flaczki” z boczniaków
40 min
Golonka w sosie piwnym
2 godz. 20 min
Flaczki wołowe
2 godz. 35 min
Udka kurczaka pieczone na kapuście
1 godz. 10 min
Żeberka w kapuście
2 godz. 10 min