Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g kapusty włoskiej, pokrojonej na 5 cm kawałki
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 80 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 15 g oleju rzepakowego
- 200 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego, podzielonego na kawałki
- 1000 g wody
- 250 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 30 g koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka majeranku, suszonego
- 100 g ryżu białego, długoziarnistego
- natka pietruszki, świeża, tylko liście, posiekana, ilość do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1597.3 kJ / 381.5 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 51.8 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 8.5 g
- Sód
- 1284.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40min
Zupa gyros z kurczakiem
50min
Zupa z porem i mięsem mielonym
40min
Zupa z czerwoną fasolą i mięsem mielonym
45min
Kapuśniak z młodej kapusty
40min
Zupa pomidorowa z ryżem i kurczakiem
40min
Wielkanocna zupa gulaszowa z białą kiełbasą
40min
Zupa grochowa
1h
Zupa z kurczaka
30min
Zupa z ogórków konserwowych (Rassolnik)
1h 20min
Zupa à la pizza
50min
Góralska czosnianka z pulpecikami
1h 35min