Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di mandorle pelate
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di pecorino, a pezzi (2-3 cm)
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 250 g di pomodori pelati, sgocciolati
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2113.5 kJ / 505.3 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 66.5 g
- Tłuszcz
- 21.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 388.2 mg
Alternatywne przepisy
Pesto di pomodori secchi
10 分钟
Pesto di pistacchi e speck
20min
Pesto di melanzane
10 分钟
Pesto alla siciliana
15 分钟
Gelo di anguria
3h 30min
Macco di fave messinesi con calamari
50 分钟
Busiate al forno con pesto alla trapanese
1h
Granita di gelsi
15 分钟
Pappardelle con macco di fave fresche
55min
Pesto di pomodori secchi e aglio
10 分钟
Sfinciuni
3h 30min
Panelle
1h 25min