Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di pane fresco o raffermo a pezzi
- 60 g di latte
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 4 rametti di menta fresca, le foglioline lavate
- 2 rametti di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 100 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 200 g di carne di vitello trita
- 200 g di carne di manzo trita
- 200 g di carne di maiale trita
- 2 uova
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 5 g di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- semola di grano duro q.b.
- olio extravergine di oliva q.b.
- olio di arachidi q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 287 kJ / 69 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 1.2 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 63.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purè di patate (TM6)
1 Std.
Patate e zucca al vapore
25 min
Frittata nel panino
30 min
Frittelle di riso
1 Std.
Broccoli e zucchine al vapore
30 min
Scaloppine di pollo al limone
40min
Menù: Insalata e merluzzo a vapore; Clafoutis alla frutta
1 Std.
Ragù di carne alla bolognese
1 godz. 15 min
Polpettone classico (TM6)
1 godz. 15 min
Arrosto di maiale con patate, verdure al vapore e salsa al sidro
2h 20min
Polpette di tacchino al sugo di pomodoro
30 min
Costine di maiale BBQ con purè di patate
5h 50min