Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di pane fresco o raffermo a pezzi
- 60 g di latte
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 4 rametti di menta fresca, le foglioline lavate
- 2 rametti di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 100 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 200 g di carne di vitello trita
- 200 g di carne di manzo trita
- 200 g di carne di maiale trita
- 2 uova
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 5 g di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- semola di grano duro q.b.
- olio extravergine di oliva q.b.
- olio di arachidi q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 287 kJ / 69 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 1.2 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 63.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette di carne e melanzane
50 Min
Purè di patate (TM6)
1h
Polpette in bianco con purè di castagne
1 godz. 20 min
Pipi e patati (contorno di peperoni e patate)
30 Min
Filetto sottovuoto con salsa al pepe, patate Dauphine e fagiolini
2 Std. 30 Min
Menù: Tonno di gallina e patate prezzemolate; Bonet
10min
Tiramisù
5h 20min
Ragù di carne alla bolognese
1 Std. 15 Min
Polpette di pane
30 Min
Merendine yo-yo
1h
Cannelloni al ragù
1 Std. 30 Min
Polpette di tacchino al sugo di pomodoro
30 Min