Polpette fritte

Polpette fritte

4.8 15 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
50 pezzi

Składniki

  • di pane fresco o raffermo a pezzi
    60 g
  • di latte
    60 g
  • spicchio di aglio (opcjonalnie)
    1
  • di menta fresca le foglioline lavate
    4 rametti
  • di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
    2 rametti
  • di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
    100 g
  • di carne di vitello trita
    200 g
  • di carne di manzo trita
    200 g
  • di carne di maiale trita
    200 g
  • uova
    2
  • di noce moscata in polvere
    1 pizzico
  • di sale
    5 g
  • di pepe nero macinato
    2 pizzichi
  • semola di grano duro q.b.
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • olio di arachidi q.b.

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 69 kcal / 287 kJ
Białko 3.6 g
Tłuszcz 5.5 g
Węglowodany 1.2 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Sód 63.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...