Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 spicchi di aglio
- 150 g di cipolla a metà
- 40 g di olio di oliva
- 40 g di olio di cocco
-
200
g di calamari ad anelli
lub 200 g di calamari interi piccoli, puliti - 200 g di polpo fresco, a pezzi (2 cm)
- 1 - 2 pizzichi di zafferano in pistilli
- 200 g di gamberi crudi, sbucciati e senza intestino
-
200
g di cozze fresche pulite
lub 200 g di fasolari - 320 g di riso per risotto (Es. Carnaroli, Arborio)
- 160 g di pomodoro, a pezzi
- 80 g di vino bianco secco
- 730 g di acqua
-
2
cucchiaini di dado per brodo di pesce
lub 2 cucchiaini di dado per brodo vegetale fatto in casa - 2 - 3 pizzichi di pepe bianco macinato
- 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
- 1 limone, a spicchi
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 11221.4 kJ / 2682 kcal
- Białko
- 137.2 g
- Węglowodany
- 298.7 g
- Tłuszcz
- 93.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 43.4 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 5146.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmone al forno con crema di broccolo e salsa all'arancia
1h
Risotto carciofi e speck
40 min
Minestra di pasta, patate e cozze
40 min
Risotto ai frutti di mare (Bimby Friend)
1h
Risotto zucchine e gamberi
1h 15min
Risotto con verdure e sogliola
40 min
Risotto ai frutti di mare
45min
Turcinilli (torcinelli abruzzesi)
3h
Riso con polpo
1h 10 min
Riso ai frutti di mare
1h 40min
Fregola ai frutti di mare
40 min
Linguine allo scoglio
40 min