Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g white cabbage, thickest part of the core removed, cut in wedges that fit through feeder tube
- 50 g fresh flat green beans, trimmed
- 50 g carrot, peeled
- 100 g chicken breast, cut in pieces
- 40 g vegetable oil, plus extra for frying
- 2 garlic cloves
- 50 g bean sprouts (taugeh)
- ½ tsp sugar
- ½ tsp salt
- 1 tsp chicken stock powder, homemade or store-bought
- ¼ tsp white pepper powder
- 14 spring roll rice paper
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1637 kJ / 391 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 626 mg
Alternatywne przepisy
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20 min
Golden Sand Prawns (Salted Egg Prawns)
30 min
Stir Fried French Beans
15min
Lontong (Rice Cakes With Vegetable Curry)
30 min
Lontong (Rice Cakes With Vegetable Curry)
Keine Bewertungen
Sarawak Ragi Huat Kuih (White Yeasted Steamed Cupcakes)
51h 50min
Sea Coconut Braised Fish Maw Soup
25 godz. 10 min
Daging Goreng Berempah (Stir Fried Spicy Beef)
20 min
Teochew Seafood Porridge
45 min
Steamed Siew Mai
5h
Kacangma (Motherwort Chicken)
35min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30 min