Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g water
- 1000 g potatoes (see tip), peeled, quartered (approx. 5 cm)
- 4 Tbsp vegetable oil
- coarse sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 5 - 6 garlic cloves, lightly crushed, to taste
- 4 sprigs fresh rosemary, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 892.4 kJ / 213.3 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 30.2 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 14 mg
Alternatywne przepisy
Steamed Broccoli and Courgettes
15 Min
Steamed Carrots and Parsnip Batons
25min
Meatballs and Chilli Cheese Potatoes
1h
Jersey Royal Potato Salad
40 Min
Smashed Plum Tomato Bruschetta with Poached Eggs
40 Min
Chicken Kievs with Potato Salad and Green Beans
1h 15min
Mexican Chicken Ring
55min
Ham, Egg and Chips
30 Min
Steamed Corn on the Cob
25min
Chicken Strips with Creamy Tomato Sauce and Basmati Rice
40 Min
Garlic Turkey Stew
45 Min
Pasta with Vegetable Ragout
45 Min