Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- 1 tbsp pine nuts
- 1 garlic clove
- 10 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 50 g extra virgin olive oil
- ½ tsp salt
- 400 g water
- 400 g potatoes (approx. 6), peeled and cut into quarters (see Tips)
- 400 g fresh green beans, trimmed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 885.7 kJ / 210.8 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 284.7 mg
Alternatywne przepisy
Salmon with lemon hollandaise, asparagus and rice
45min
Garlic mushrooms
20min
Simple steamed salmon
30min
Salmon, asparagus and potato salad
40min
Pea and ginger soup, lemon salmon with broccoli
50 мин.
Steamed snapper, black beans and rice
1u. 10min
Chicken Buddha bowl (Thermomix® Cutter)
1h
Chicken Waldorf salad
40min
Smashed roasted potatoes with rosemary salt
25 Std. 30 Min
Cooking potatoes
45min
Autumn vegetable gratin
50 мин.
Steamed greens with lemon feta
20min