![Tex-Mex Red Rice Tex-Mex Red Rice](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7541d205f9fe21b34430e9fa7fd6f24f/Derivates/501c6964a973b493952f7d93d5bfe9a8d1c88103.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 oz long-grain white rice
- 5 ½ oz white onions, halved
- 3 garlic cloves
- 1 ½ tsp ground cumin
- 2 tsp fajita seasoning, homemade or packaged (see Tip) (opcjonalnie)
- ½ oz olive oil
- 30 oz water
- 1 tbsp chicken stock paste
- 3 tbsp tomato paste
- 1 tsp salt, to taste
- cilantro, to garnish
- lime wedges to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 881.1 kJ / 210.6 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 41.5 g
- Tłuszcz
- 2.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 425 mg
Alternatywne przepisy
Red Rice
55 min
Spanish Rice
35min
Potato Gratin (TM6)
1h 10min
Crispy Saffron Chicken and Rice
2 godz. 5 min
Slow Cooked Chili con Carne
7 Std.
Tex-Mex Bowl
50min
Slow Cooked White Chicken Chili
2h 10min
Meat Sauce
1 godz. 45 min
Chili Oil Noodles
30min
Cilantro Lime Jasmine Rice
35min
Peruvian Steak Bowl with Aji Verde
1h
Turkey Taco Bowl
1h