Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di zucchero
- 1 limone, solo la scorza (senza la parte bianca)
- 3 uova
- 300 - 310 g di farina tipo 00
- 30 g di latte intero
- 35 g di fecola di patate
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 40 g di burro
Ripieno al cocco e terminare la preparazione
- 100 g di ricotta
- 30 g di cocco disidratato grattugiato
- 40 g di latte condensato
- olio per frittura q.b.
- miele q.b. per servire
- codette colorate
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 244.8 kJ / 58.5 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 8.9 g
- Tłuszcz
- 2.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 9.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittelle di ricotta e zafferano (Arrobiolus sarde)
1h 15min
Castagnole
1 Std. 20 Min
Riccioli mantovani
1 Std. 20 Min
Torta colomba alla ricotta
1 Std. 20 Min
Crema fritta alla veneziana
1 Std. 30 Min
Castagnole (Cecamarini)
1h 5min
Frittelle di mele e arancia
1h 5min
Cheesecake al torroncino
4 godz. 30 min
Mammoli su fonduta di formaggio
1 Std. 30 Min
Torta di mele della nonna con Affettatutto Bimby® (TM6)
2 Std.
Torta di rose brioches con crema pasticcera alle fragole
4 Std.
Torta della nonna (TM6)
1 Std. 30 Min