Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscotti integrali all'avena
- 50 g di farina integrale
- 50 g di farina di avena
- 30 g di zucchero di canna grezzo
- 20 g di latte
- 1 pizzico di lievito in polvere per dolci
-
50
g di burro salato freddo a pezzi
lub 50 g di burro freddo a pezzi
Gelato al caffè
- 60 g di zucchero
- 400 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 300 g di latte condensato zuccherato
- 100 g di caffè espresso freddo
- 5 g di farina di carrube
- 20 g di latte in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1947.5 kJ / 465.5 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 32.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.6 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 118.3 mg
Alternatywne przepisy
Crema Bimby® al caffè
1h
Biscotti croccanti alle mandorle
1h 15min
Gelato Gin e lavanda
14h 35 min
Coppa gelato alla pesca
24óra 15p
Granita al té verde
10 Std. 20 Min
Gelato veloce quark e frutta
5min
Frozen yogurt alla pesca
10 Std. 20 Min
Praline di frutta secca al cioccolato, cocco e pistacchio (di Mirko Ronzoni)
30min
Sorbetto al melone
15 Min
Gelato fragole e miele
5 godz. 10 min
Gelato alla pesca
20min
Gelato banana e ananas
8h 20min