![Smoked salmon mousse Smoked salmon mousse](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3727ba4412f5a64c1904259b8e962f45/Derivates/1ed6f2e33ba00f532d0764af93bcd22e1ec72ec2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ¼ red onion
- 4 sprigs fresh dill, fronds only, plus extra to garnish (see Tips)
- 250 g cream cheese
- 120 g pouring (whipping) cream
- 20 g freshly squeezed lemon juice
- 1 tsp Tabasco® sauce
- 15 g pickled capers, drained
- 250 g smoked salmon, slices
- Wartości odżywcze
- na 650 g
- Kalorie
- 6622.3 kJ / 1582.8 kcal
- Białko
- 63.9 g
- Węglowodany
- 18.7 g
- Tłuszcz
- 140.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 78.1 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 3022 mg
Alternatywne przepisy
Sous vide chicken liver pâté (TM6)
2 Std. 20 Min
Baked whole-side of salmon with yoghurt dressing
55 min
Oysters with lime granita
5 min
Gougère puffs with salmon mousse
25h 35min
White bean purée and anchovy on crostini
45min
Korean Bo ssam
29h 20min
Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers
40p
Brandy Chicken Liver Pâté
3 Std. 25 Min
Frozen mojito cheesecake
24 Std. 25 Min
Beetroot and tequila cured salmon
24h 20 min
Tomato and olive tapenade mini bruschette
20p
Café de Paris butter
25 Min