Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Danish feta (see Tips)
- 50 g cream cheese
- 20 - 50 g pouring (whipping) cream
- 1 pinch ground black pepper
- 1 pinch sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 857.8 kJ / 205 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.9 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 536.4 mg
Alternatywne przepisy
Ciabatta olive sticks
2u. 5min
Salsa verde
5min
Lime panna cotta with gin and finger lime granita
24h 30min
Greek pita breads
1h 15 min
Twice baked goat's cheese soufflés (Yolaine Corbin)
1h
Retro prawn cocktail
20min
Rhubarb and ginger gin fizz
336h 10min
Herby potato salad with crisp topping
50 min
Baked artichoke dip
35 min
Bianca Mazur's watermelon and orange margarita
6h 10min
Whipped Feta and Mascarpone with Chilli Sesame Honey
40 min
Chimichurri
5min