Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 230 g di farina tipo 00 + q.b.
- 25 g di zucchero
- 100 g di burro a pezzi + q.b.
- 1 uovo medio
Ripieno
- 150 g di riso originario
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 300 g di bietole, le foglie senza la costa
- 25 g di uvetta
- 20 g di vin santo
- 30 g di mollica di pane secca a tocchetti
- 60 g di latte
- 80 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 40 g di pecorino, a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di burro
- 2 uova medie
- 25 g di zucchero
- 1 pizzico di cannella in polvere
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 40 g di cedro candito a cubetti
- 30 g di pinoli sgusciati
Terminare la preparazione
- 10 g di pinoli sgusciati (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1975 kJ / 472 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 54.8 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.7 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 682.8 mg
Alternatywne przepisy
Purè di patate dolci con salvia e nocciole
30 Min
Melanzane alla messinese
30 Min
Frittelle di riso
1sa
Bortellina
30 Min
Toast al burro matcha
Brak ocen
Pizzette fritte con mousse di baccalà
3h 30min
Arcobaleno tortillas
30 Min
Carpaccio di barbabietola, zucchine e mozzarella
20 min
Pici all'etrusca
1 godz. 45 min
Casoncelli alla zucca (vegan)
1sa 30 dk
Torta salata pere, noci e Gorgonzola (TM6)
35 dk
Skolebrød (panini norvegesi)
3h 30min