![Lumachine ai semi di papavero Lumachine ai semi di papavero](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2cd4d81e-3e88-45fb-ae37-7eaf9635a15d/Derivates/6ad24943-672a-483e-b93d-80d6495a6c50.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 250 g di farro
- 260 g di latte
- 20 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 50 g di burro, morbido, in pezzi + q.b.
- 30 g di zucchero
- 250 g di farina manitoba + q.b.
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno ai di semi di papavero
- 50 g di burro morbido, a pezzi
- 100 g di semi di papavero
- 50 g di zucchero
- 1 uovo
Decorazioni colorate
- 200 g di zucchero
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco
- coloranti alimentari naturali, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 456.7 kJ / 109.2 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 17.4 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 35.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calamari con chorizo e fagioli a Cottura Lenta
5h 30min
Yogurt
12 godz.
Gamberi freschi sottovuoto
1h
Torta cassetta di frutta
4 Std. 40 Min
Pasta biscotto
1h
Ananas insaporito (400 g)
20 min
Pesche sottovuoto con crema alle nocciole
2 Std.
Crema ai frutti rossi (TM6)
20 min
Torta magica al cacao e arancia
4h
Ananas insaporito (200 g)
15 min
Bignè alla crema di ricotta
2sa 30 dk
Crema ai frutti rossi
20 min