Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 250 g di farro
- 260 g di latte
- 20 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 50 g di burro, morbido, in pezzi + q.b.
- 30 g di zucchero
- 250 g di farina manitoba + q.b.
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno ai di semi di papavero
- 50 g di burro morbido, a pezzi
- 100 g di semi di papavero
- 50 g di zucchero
- 1 uovo
Decorazioni colorate
- 200 g di zucchero
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco
- coloranti alimentari naturali, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 456.7 kJ / 109.2 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 17.4 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 35.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bon bon ripieni di toffee
2 Std. 30 Min
Pere al vino rosso con crumble al cacao
2h
Salsa al caramello (TM6)
1 Std. 30 Min
Vellutata di radice di prezzemolo con chips e pepe rosa
40 Min
Caramello fango
20p
Tiramisù piccante
6h
Crema ai frutti rossi
20p
Mini soufflè ai formaggi e zucchine (senza glutine)
35p
Salsa caramello al caffè
45 Min
Panna cotta con salsa al caramello
6h 20 min
Crème caramel (TM6)
4 godz.
Caramello liquido
35p