Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 300 g farina tipo 00 + q.b.
- 300 g di burro congelato, a tocchetti
- 2 pizzichi di sale
- 150 g di acqua
Caramello al burro salato
- 150 g di burro morbido a pezzi
- 2 cucchiaini rasi di fior di sale (Maldon)
- 200 g di zucchero
- 240 g di panna (min. 30% di grassi)
Composta di mele
- 400 g di mele, sbucciate e a tocchetti (2-3 cm)
Terminare la preparazione
- 1 uovo, sbattuto
- 1 fagiolo secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1986 kJ / 476 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 38.9 g
- Tłuszcz
- 33.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di pomodoro e mango
40 Min
Budino al cioccolato bianco e caramello
24j 30 menit
Martin sec al Barolo
4 godz. 30 min
La nuova torta di mele di Luca Montersino
2 Std.
Barrette alle castagne caramellate
30 menit
Monte bianco
1h 5min
Meloncello
96 Std.
Le fraisier
7 Std. 30 Min
Salsa alle ciliegie e sciroppo di carrube
1h
Uova sode dolci
1 Std. 20 Min
Crema alle fragole
15min
Cioccolata calda alla crema di whiskey
15min