Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca rossa
- 190 g di rape rosse cotte, a pezzi
- 300 g di semola rimacinata di grano duro + q.b.
- 10 g di sale
Besciamella agli spinaci
- 500 g di acqua
- 200 g di spinaci in foglia surgelati
- 60 g di burro a pezzi
- 60 g di farina tipo 00
- 600 g di latte intero
- 5 g di sale
- 1 pizzico di pepe nero in polvere
- 1 pizzico di noce moscata
Ripieno allo speck
- 30 g di gherigli di noci
- 140 g di pecorino stagionato a pezzi
- 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 120 g di speck a cubetti
- 200 g di ricotta, scolata dal siero
- 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
- 500 g di acqua
- burro q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4471.5 kJ / 1068.8 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 86.4 g
- Tłuszcz
- 62.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 29.2 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 3981.4 mg
Alternatywne przepisy
Crocchette di zucca e taleggio
1h 15min
Grissini al sesamo
2h 30min
Treccia al salmone
2h 20min
Schiacciatina zucca e carote
45min
Corona di pan brioche ripiena di verdure e Asiago
3 Std. 30 Min
Baguette francese (TM6)
5h
Mini bagel farciti
4sa 30 dk
Focaccia croccante stracchino e squacquerone
2sa
Strüdel salato con mele, speck e formaggio Asiago
1 Std. 30 Min
Mezzelune ripiene
1 Std. 30 Min
Crescentine modenesi
11h
Focaccia barese TM6
4 godz.