Involtini di pollo ripieni sottovuoto con salsa ai peperoni

Involtini di pollo ripieni sottovuoto con salsa ai peperoni

4.0 11 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
3 porzioni

Składniki

Ripieno
  • 20 g di dragoncello fresco le foglioline
    20 g di erba cipollina fresca, sminuzzata
  • 80 g di cuori di carciofo sott'olio sgocciolati
  • 100 g di ricotta
  • ½ cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato fresco
Involtini ripieni e salsa ai peperoni
  • 3 petti di pollo (180 g - 200 g l'uno)
  • 1400 - 1500 g di acqua (vedere consigli)
  • 30 g di succo di limone
  • 2 peperoni rossi a metà e senza semi
  • 4 spicchi di aglio
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • ¼ di cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 420 kcal / 1756 kJ
Białko 52 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 3 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 188 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...