Crostata mango e frutto della passione con crema bavarese
TM6 TM5

Crostata mango e frutto della passione con crema bavarese

5.0 (1 ocena)

Składniki

Pasta frolla

  • 40 g di zucchero
  • 170 g di burro a tocchetti
  • 240 g di farina tipo 00
  • 1 tuorlo
  • 2 pizzichi di sale
  • ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 1 albume

Salsa al frutto della passione

  • 8 frutti della passione, la polpa
  • 50 g di zucchero

Crema bavarese

  • 400 g di latte intero
  • ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 6 tuorli
  • 70 g di zucchero
  • 25 g di farina tipo 00
  • 35 g di amido di mais (maizena)

Terminare la preparazione

  • 3 - 4 mango maturi, ma sodi (circa 300 g per mango)

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
2274.2 kJ / 543.6 kcal
Białko
9.4 g
Węglowodany
77.8 g
Tłuszcz
23.2 g
Tłuszcz nasycony
13.3 g
Błonnik
5.4 g
Sód
79.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy