Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Starter
- 125 g di latte intero
- 25 g di farina di farro
Ghirlanda
- 245 g di latte intero, freddo
- 500 g di farina di farro + q.b.
- 5 g di sale
- 10 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
-
70
g di zucchero grezzo di canna
lub 70 g di zucchero - 50 g di burro freddo, a pezzi + q.b.
- 1500 g di acqua
- 30 g di succo di limone
- 1 uovo, sbattuto
- mandorle a lamelle, a piacere
- granella di zucchero, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 12247 kJ / 2927 kcal
- Białko
- 90 g
- Węglowodany
- 450 g
- Tłuszcz
- 78 g
- Błonnik
- 23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Treccine al kefir
7h 30min
Buchteln alla confettura di prugne
4 godz. 10 min
Corona di pan brioche ripiena di verdure e Asiago
3 godz. 30 min
Treccia al latte
2 Std. 30 Min
Colomba
9h
Trecce dolci
4 Std.
Torta di rose all'arancia e cannella
5 godz. 30 min
Filone di segale
4 Std.
Torta di rose brioches con crema pasticcera alle fragole
4 Std.
Pane alla zucca con uvetta
19u.
Torta amaretti e mela
2 godz.
Focaccia barese TM6
4 Std.