Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di zucchero
- 620 g di latte
- 1 ½ - 2 cucchiaini di fiori di lavanda, essiccati (circa 5 g)
- 4 tuorli d'uovo
- 1 stecca di vaniglia, solo semi
- 320 g di panna acida (30% di grassi)
- 1 cucchiaio di succo di limone, spremuto fresco
- 40 - 50 g di Gin, secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 790.4 kJ / 188.9 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 19.6 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 44.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelato biscotto al caffè
20 Std.
Toffee al caramello salato
1 Std. 45 Min
Gelato fior di latte
16h 25min
Sciroppo fermentato di lamponi
128h 10min
Gelato alla vaniglia con caramello salato
14 godz.
Gelato alla cannella con gelèe al vino rosso
16h 30 min
Gelato allo yogurt greco con frutti rossi
16 godz. 20 min
Gelato al ginseng
10h 30min
Mini gelati su stecco
4j 30 menit
Gelato al cardamomo e cioccolato bianco
10h 30min
Gelato fiordilatte
10h 30min
Granita all'ananas
6 godz. 20 min