Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 120 g di zucchero
- 1 limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 120 g di burro a pezzi
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 2 uova
- 2 pizzichi di sale
- ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 150 g di confettura di albicocche
Terminare la preparazione
-
400 - 450
g di mele a fettine,
lasciate macerare in 2 cucchiai
di succo di limone - 150 g di amaretti interi
- 1 tuorlo d'uovo
- 1 cucchiaino di zucchero
- zucchero a velo q.b. (opzionale)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1504.5 kJ / 359.6 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 58.3 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 185.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Strüdel salato con mele, speck e formaggio Asiago
1h 30min
Crostata di pere e noci
1h 30min
Torta doppio impasto alle mandorle con confettura di uva fragola
1h 30min
Torta ai mirtilli
2u.
Plumcake al mascarpone
2u.
Torta soffice alle albicocche
1u.
Sbriciolata di mandorle, ricotta e amaretti
1u.
Plumcake colomba di Pasqua
2u.
Tortine ricotta e cioccolato
1u.
Torta di mandorle e pistacchi
1u.
Crostata ripiena alle mele
2u.
Torta della nonna (TM6)
1h 30min