Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 120 g di zucchero
- 1 limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 120 g di burro a pezzi
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 2 uova
- 2 pizzichi di sale
- ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 150 g di confettura di albicocche
Terminare la preparazione
-
400 - 450
g di mele a fettine,
lasciate macerare in 2 cucchiai
di succo di limone - 150 g di amaretti interi
- 1 tuorlo d'uovo
- 1 cucchiaino di zucchero
- zucchero a velo q.b. (opzionale)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1504.5 kJ / 359.6 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 58.3 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 185.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brutti ma buoni
2 Std.
Torta soffice mascarpone e fragole
1sa 10 dk
Plumcake all'arancia
1 godz.
Torta soffice alle albicocche
1 godz.
Frittelle di mele e arancia
1 godz. 5 min
Crostata di pere e noci
1h 30min
Torta soffice alle fragole
2 Std.
Torta sbrisolona
55 min
Torta frangipane alle mele
2 Std. 20 Min
Torta della nonna (TM6)
1h 30min
Torta morbida cioccolato fondente e pere
1 godz.
Sbriciolata di mandorle, ricotta e amaretti
1 godz.