Crostata ripiena alle mele

Crostata ripiena alle mele

4.7 10 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 fette

Składniki

Pasta frolla
  • 5 g di scorza di limone (senza la parte bianca)
  • 100 g di zucchero di canna
  • 150 g di farina tipo 00
  • 150 g di fecola di patate
  • 120 g di burro freddo, a tocchetti
  • 1 tuorlo
  • 1 uovo
  • 1 stecca di vaniglia i semini
  • 1 pizzico di sale
Ripieno e terminare la preparazione
  • 4 mele Cripps Pink (Pink Lady) a tocchetti (2 cm)
  • 3 cucchiai di Rum bianco
  • 2 cucchiai di zucchero
  • 1 limone, preferibilmente biologico la scorza tritata e il succo
  • gelato alla crema a piacere
    panna montata, a piacere

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 357.3 kcal / 1494.6 kJ
Białko 3.8 g
Tłuszcz 13.9 g
Węglowodany 55.9 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Sód 110.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...