Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 260 g di acqua
-
20
g di lievito madre di segale
lub 2 g di lievito di birra fresco - 200 g di farina di segale
Starter
- 50 g di pangrattato
- 100 g di acqua
Pane
- 1580 g di acqua (di cui 80 g fredda)
- 200 g di farina tipo 1 forte (almeno W320)
- 150 g di farina di segale + q.b.
- 15 g di sale
- 10 g di semi misti (cumino e finocchio)
- 10 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1500 g di acqua
- 30 g di succo di limone
- 2 cucchiaini di semi di finocchio
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 8705 kJ / 2210 kcal
- Białko
- 59 g
- Węglowodany
- 424 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 37.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane in cassetta semplice
19 Std.
Rotolini di farro
30u.
Pane al latticello
18 Std.
Pane ai semi di girasole
22 Std.
Filone di segale
4h
Pane di segale e erbe aromatiche
17 Std. 30 Min
Panini integrali ai semi con crema di ricotta e bastoncini di verdure
1 Std. 10 Min
Pane morbido di farro
19 Std.
Panini della Val Venosta
15h 30min
Panini di segale
12h
Pancarrè ai 5 cereali
5 Std.
Pane semplice
4h