Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 260 g di acqua
-
20
g di lievito madre di segale
lub 2 g di lievito di birra fresco - 200 g di farina di segale
Starter
- 50 g di pangrattato
- 100 g di acqua
Pane
- 1580 g di acqua (di cui 80 g fredda)
- 200 g di farina tipo 1 forte (almeno W320)
- 150 g di farina di segale + q.b.
- 15 g di sale
- 10 g di semi misti (cumino e finocchio)
- 10 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1500 g di acqua
- 30 g di succo di limone
- 2 cucchiaini di semi di finocchio
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 8705 kJ / 2210 kcal
- Białko
- 59 g
- Węglowodany
- 424 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 37.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane di segale e erbe aromatiche
17h 30min
Rotolini di farro
30 Std.
Pagnotte integrali con lievito madre
4h
Pane in padella
18 Std.
Pane contadino
19 godz.
Filone di segale
4h
Panini di segale
12h
Pane di kamut e farro
4h
Pane di avena con semi di zucca
3h 50min
Mezzaluna di pane al farro
3h
Pane valdostano noci, uvetta e fichi
6h
Pane semplice
4h