![Torta di ciliegie e mandorle Torta di ciliegie e mandorle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3a51203d-9248-4331-8e40-604dbe46474a/Derivates/8d36e91f-1fae-41cc-8a1d-81d236809793.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di mandorle pelate
- 100 g di zucchero + q.b.
- 80 g di burro morbido a pezzi + q.b.
- 100 g di farina tipo 00
- 2 uova
- 30 g di latte
- 8 g di lievito in polvere per dolci
- 350 g di ciliegie denocciolate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1182.2 kJ / 282.6 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 28.8 g
- Tłuszcz
- 16.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 23.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta alle pesche
1 godz. 10 min
Torta soffice ai fichi
1 Std. 30 Min
Torta di fichi e nocciole
45 Min
Torta di zucca, cannella e cioccolato
1 Std. 20 Min
Quadrotti cioccolato e pere
1 Std.
Torta di segale con mele e nocciole
1 Std.
Torta di mele e mandarini
1 Std.
Torta soffice alle fragole
2 Std.
Torta morbida cioccolato fondente e pere
1 Std.
Torta alla frutta
1 Std.
Dolce di carote e mandorle
1 Std.
Torta ricotta e cioccolato
55 Min