Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 330 - 350 g di acqua
- 1 ½ cucchiaino di miele
- 10 - 15 g di lievito di birra fresco
- 600 g di farina multicereali
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 10 g di sale
- Wartości odżywcze
- na 12 fette
- Kalorie
- 5407 kJ / 1292 kcal
- Białko
- 36.2 g
- Węglowodany
- 207.1 g
- Tłuszcz
- 41.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 30.3 g
- Sód
- 3972.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane integrale
3h 15min
Pane integrale in cassetta
4h
Pane ai cereali con i semi
3h 10min
Pane ai semi di girasole
22 godz.
Filoncini di semola
4h
Filone di segale
4h
Pane di kamut e farro
4h
Pane di avena con semi di zucca
3h 50min
Mezzaluna di pane al farro
3h
Pane valdostano noci, uvetta e fichi
6h
Pane semplice
4h
Impasto per pizza integrale
2 Std.