![Spumoso alla ricotta con salsa alle fragole Spumoso alla ricotta con salsa alle fragole](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/95c6d2b3-48b4-45f6-9634-5e1666afbb23/Derivates/9bc45a5c-5718-4419-a9de-527be19510d5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa alle fragole
- 200 g di fragole, pulite e a pezzi
- 50 g di zucchero
- 1 limone, il succo spremuto fresco e filtrato
Spumoso alla ricotta
- 80 g di zucchero
- 1 limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 250 g di ricotta fresca, scolata
- 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- frutti di bosco, misti, freschi, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 vasetto
- Kalorie
- 661 kJ / 158 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Tłuszcz
- 9.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 33.7 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mattonella al cocco con coulis di pesche (senza lattosio)
6 Std. 30 Min
Crema ai frutti rossi (TM6)
20 min
Panna cotta allo yogurt greco e pesche
4 Std. 30 Min
Panna cotta con coulis di albicocche
6h 15min
Fragole sottovuoto con salsa al cioccolato bianco
2 Std.
Panna cotta ai mirtilli
6 Std. 30 Min
Coulis di fragole
20 min
Bavarese al cioccolato bianco con coulis di fragole
5 Std. 30 Min
Crema yogurt, mascarpone e limone (TM6)
10 min
Panna cotta con salsa al caramello
6h 20min
Caramello liquido
35 min
Salsa al caramello (TM6)
1h 30min