Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di acqua
- 1 cucchiaino di malto d'orzo
- 3 - 5 g di lievito di birra fresco
- 500 g di farina multicereali
- 10 g di zucchero
- 10 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 10 g di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 601.2 kJ / 143.7 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 29.1 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 329.3 mg
Alternatywne przepisy
Pane integrale
3 Std. 15 Min
Pane ai cereali
3h
Pancarrè
5 Std.
Pane di segale
20 godz. 30 min
Pane integrale in cassetta
4 Std.
Pane ai cereali con i semi
3 godz. 10 min
Pane di segale
3h 20min
Filoncini di semola
4 Std.
Filone di segale
4 Std.
Pane in cassetta semplice
19h
Mezzaluna di pane al farro
3h
Pane integrale ai semi vari
4 Std. 10 Min