Biscotti omini di pan di zenzero con crema al caramello

Biscotti omini di pan di zenzero con crema al caramello

4.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porzioni

Składniki

  • 100 g di mele sbucciate, private del torsolo, a pezzi (2 cm)
  • 2 centimetri di zenzero, radice fresca pelata
  • 1 uovo
  • 30 g di zucchero di cocco
  • 40 g di olio di semi di girasole
  • 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 80 g di farina di farro
  • 1 cucchiaino di bicarbonato di sodio
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe macinato
  • ½ cucchiaino di cannella in polvere
  • ½ cucchiaino di chiodi di garofano in polvere
Crema al caramello
  • 120 g di mascarpone
  • 40 g di topping al caramello
  • zucchero a velo q.b. per guarnire

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 244.2 kcal / 1021.7 kJ
Białko 4.3 g
Tłuszcz 15.8 g
Węglowodany 23.6 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 5.8 g
Sód 356.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...