![Sformato di riso filante agli asparagi e prosciutto cotto Sformato di riso filante agli asparagi e prosciutto cotto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d167a848e546780e1ff7863ba28e1bcc/Derivates/a39443cda3c21d47461dfce5c3393fb5cacde131.jpg)
Wersje kompatybilne
Sformato di riso filante agli asparagi e prosciutto cotto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g di cipolla a listarelle
- 350 g di asparagi verdi a pezzi (2 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso Carnaroli (cottura 18 min.)
- 80 g di vino bianco secco
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di dado per brodo vegetale
- pangrattato q.b.
- 10 g di burro + q.b.
- 200 g di scamorza a cubetti
- 200 g prosciutto cotto a pezzetti
- 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1897.7 kJ / 453.5 kcal
- Białko
- 22.1 g
- Węglowodany
- 45.6 g
- Tłuszcz
- 21.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.2 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 812.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata salata tricolore
1 godz. 30 min
Focaccia di patate in padella
1 godz.
Strüdel pere e cioccolato
1 Std. 40 Min
Cannelloni alla zucca e provola
1 Std. 50 Min
Quiche alle cipolle
1 godz. 30 min
Lasagne di zucchine con Affettatutto Bimby® (TM6)
2 Std. 15 Min
Casarecce radicchio, carote e prosciutto
35 min
Tortine ricotta e cioccolato
1 godz.
Tortilla di patate al vapore
45min
Torta salata ricotta e spinaci
2 godz.
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50min
Crostata alle albicocche
2 godz.