Wersje kompatybilne
Sformato di riso filante agli asparagi e prosciutto cotto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g di cipolla a listarelle
- 350 g di asparagi verdi a pezzi (2 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso Carnaroli (cottura 18 min.)
- 80 g di vino bianco secco
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di dado per brodo vegetale
- pangrattato q.b.
- 10 g di burro + q.b.
- 200 g di scamorza a cubetti
- 200 g prosciutto cotto a pezzetti
- 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1897.7 kJ / 453.5 kcal
- Białko
- 22.1 g
- Węglowodany
- 45.6 g
- Tłuszcz
- 21.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.2 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 812.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto cremoso agli asparagi e pancetta
40min
Sformato di zucchine e patate (TM6)
1小时 30 分钟
Parmigiana di patate e zucchine con Affettatutto Bimby®
1h 15 min
Crepês asparagi e salsiccia
1sa 50 dk
Gattò di zucca e patate
1h 40min
Lasagne con zucchine e salmone al profumo di limone
2小时
Torta salata ai funghi
1小时 30 分钟
Cannelloni alla zucca e provola
1sa 50 dk
Quiche ai funghi e Fontina
1小时 30 分钟
Polpettone zucca e spinaci
1h 15 min
Lasagne funghi e salsiccia
1h 40min
Lasagne zucca e salsiccia
2小时