Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pelare le patate
- 600 g di acqua
- 400 g di patate di media dimensione (vedere consigli)
Patate e fagiolini
- 2 - 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 10 g di aceto di vino bianco
- 10 g di succo di limone, spremuto fresco
- 2 pizzichi di sale
- 400 g di acqua
- 400 g di fagiolini verdi freschi, puliti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 648 kJ / 155 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petto di pollo e verdure insaporite
45min
Zucchine a dadini insaporite (200 g)
20min
Contorno di zucchine (1 porzione)
20min
Fagiolini e taccole al vapore
40min
Patate lesse
40min
Patate e fagiolini al pesto
35min
Fagiolini insaporiti
25min
Peperoni insaporiti (100 g)
15 分钟
Insalata di fagiolini, pomodorini e patate arrosto
1h
Insalata di riso (6 porzioni)
45min
Insalata di patate, fagiolini e pesto alla genovese
45min
Insalata di riso (TM6)
40min