![Pasta al pesto di prezzemolo Pasta al pesto di prezzemolo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9eb40c17974d442d447c02e6b2e58fb6/Derivates/642e898bd985858fec5c83310b00e258010cf3aa.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- ½ spicchio di aglio senz'anima (opcjonalnie)
- 50 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 70 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 320 g di pasta secca corta
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2057.3 kJ / 491.8 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 63.5 g
- Tłuszcz
- 22.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 80.9 mg
Alternatywne przepisy
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
30 Min
Pasta con pesto di carciofi
30 Min
Gratin di patate con Affettatutto Bimby (TM6)
1 Std. 10 Min
Spaghetti alla checca
40 Min
Gnocchi di patate con zucchine
20 min
Bortellina
30 Min
Pasta verze e pancetta
40 Min
Pasta integrale con crema di fave
40 Min
Pasta fredda con pesto alle erbe aromatiche, tonno e pomodorini
30 Min
Pasta broccoli e acciughe
40 Min
Mezze penne risottate 3 zeta (zola, zucchine e zafferano)
30 Min
Frittatina alle zucchine
30 Min