![Peperoni imbottiti alla napoletana Peperoni imbottiti alla napoletana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3fa803b0e8c16512864be06e8ceae930/Derivates/2adc40810eb8e51f39c96e7524ebed78a6a4801c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 120 g di pane a dadini
- 3 peperoni rossi
- 3 - 4 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di acciughe sotto sale, dissalate
- 30 g di olive di Gaeta
- 10 g di capperi sotto sale, dissalati
- 1 spicchio di aglio
- 2 pizzichi di origano secco
- 1 - 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 783.7 kJ / 187.3 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 16.9 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 354.1 mg
Alternatywne przepisy
Caserecce cime di rapa e salsiccia
1j
Gattò di patate (TM6)
1 Std. 30 Min
Tra-pizza alla parmigiana di melanzane
5h 30 min
Bocconcini di sfoglia salsiccia e peperoni
2 Std.
Pesto di scarola e pecorino
15 min
Tiella di Gaeta con scarola e olive
2 Std.
Peperoni ripieni alla barese
55 Min
Peperoni ripieni di riso
1 Std. 30 Min
Contorno di friggitelli
30min
Pizza di scarola
3 Std. 30 Min
Timballo di riso alla siciliana
1 Std. 30 Min
Quiche ai peperoni e pomodori
1 Std. 30 Min