Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 120 g di pane a dadini
- 3 peperoni rossi
- 3 - 4 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di acciughe sotto sale, dissalate
- 30 g di olive di Gaeta
- 10 g di capperi sotto sale, dissalati
- 1 spicchio di aglio
- 2 pizzichi di origano secco
- 1 - 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 783.7 kJ / 187.3 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 16.9 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 354.1 mg
Alternatywne przepisy
Tiella di Gaeta con scarola e olive
2h
Crostata salata ai peperoni con mozzarella e basilico
1 Std. 30 Min
Gattò di zucca e patate
1h 40min
Tartellette di scarola
1h 15min
Mondeghili
40 Min
Baguette ripiene
5 Std.
Frittelle di agretti
2h
Pastiera salata
2h
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1 Std. 30 Min
Migliaccio
1 Std. 30 Min
Schiaffettoni ripieni
1 Std. 30 Min
Polpo alla Luciana
1 Std. 30 Min